Uniek samenwerkingsverband

De ontwikkeling en implementatie van het wondzorgprotocol is een initiatief van Cohesie, De Zorggroep, VieCuri en Proteion.  De vier zorgorganisaties werken hierin samen onder de naam Wondzorg Limburg.


Cohesie

Cohesie is een coöperatie waarin alle huisartsen van Noord-Limburg zijn verenigd. De huisartsen willen ook in deze tijd van marktwerking en schaalvergroting zorg blijven bieden dicht bij de patiënt in het eigen dorp of de eigen stadswijk. Om die zorg te kunnen blijven garanderen, werken de huisartsen nauw samen op het gebied van automatisering, kwaliteitsborging en de organisatie van de chronische zorg. Cohesie maakt het mogelijk dat de huisartsen kunnen blijven doen waar ze goed in zijn: de directe patiëntenzorg. Cohesie zorgt voor een solide regionale organisatie en voor ondersteuning van die zorg.
Meer informatie vindt u op www.cohesie.org.


De Zorggroep

Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg biedt de zorggroep een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorgcentra biedt de zorggroep ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit positieve gezondheid staat bij de zorggroep centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Zij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Bijna 6000 medewerkers (en duizenden vrijwilligers) zetten zich dagelijks in voor dit ideaalbeeld. De medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden zij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt datgene doen waar hun hart ligt. Meer informatie vindt u op www.dezorggroep.nl.


VieCuri Medisch Centrum

VieCuri is hét medisch centrum voor Noord-Limburg en behoort tot de Samenwerkende  Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ) van Nederland. Toegewijde en goed opgeleide professionals zetten zich elke dag in om patiënten dicht bij huis hooggespecialiseerde zorg te bieden. Dat doen zij met verstand van zaken en gevoel voor mensen want bij VieCuri gaan uitstekende specialistische zorg en klantvriendelijkheid samen. Het adherentiegebied van VieCuri bedraagt ongeveer 257.190 inwoners. Binnen VieCuri werken 230 medisch specialisten binnen 27 specialismen. Het aantal medewerkers bedraagt 2.822. Naast de hoofdlocaties in Venlo en Venray zijn er buitenpoliklinieken in Horst, Panningen en Reuver.
Meer informatie vindt u op www.viecuri.nl.


Proteion

Wij zijn Proteion, een middelgrote zorgorganisatie in Noord- en Midden-Limburg. Groot genoeg om alle specialistische kennis en middelen in huis te hebben om u en uw naasten professioneel te ondersteunen. Klein genoeg om daarbij de menselijke maat nooit uit het oog te verliezen. Onze ruim 3.000 professionele medewerkers en 1.500 enthousiaste vrijwilligers bieden dagelijks hoogwaardige zorg en ondersteuning aan ruim tienduizend cliënten. Thuis bij voorkeur, zolang het gaat en u zich daar prettig bij voelt. Maar als u veel verpleging en intensieve zorg nodig heeft, bent u welkom in een van onze gastvrije zorgcentra.  Met aandacht en daadkracht bieden wij elke dag goede zorg en ondersteuning. Een totaalpakket van zorg en diensten, passend bij wat onze cliënt nodig heeft. Zo dragen we bij aan een goed en waardig leven, zo zelfstandig en zo thuis als mogelijk. Meer informatie vindt u op www.proteion.nl